- Written by Netwerk SaRA
Er wordt vertrokken vanuit één GGZ-netwerk SaRA dat aangestuurd wordt door het netwerkcomité dat instaat voor het bespreken en bepalen van gemeenschappelijke doelstellingen, de uitwerking en opvolging van de strategische plannen van het netwerk en inzet op verbinding en informatie-uitwisseling.
Het netwerkcomité bestaat uit gemandateerde bestuursleden van de verschillende functies, regio’s en zorgvoorzieningen en wordt voorbereid en opgevolgd door de voorzitters van het netwerk en de netwerkcoördinatoren. Het netwerk stuurt geen organisaties aan, maar faciliteert processen in functie van gemeenschappelijke doelstellingen.
De governancestructuur van het netwerk wordt consequent geëvalueerd in functie van een meerjarenplan (missie en visie) dat wordt geconcretiseerd in een strategisch plan. Op basis daarvan worden themagroepen in het GGZ-netwerk samengesteld. Daarbij wordt vertrokken vanuit volgende uitgangspunten:
- Themagroepen moeten relevant zijn op netwerkniveau (m.a.w. het niveau van de individuele partners, bilateraal overleg en/de specifieke functies van de netwerkplatformen overstijgen).
- Bij elke themagroep worden volgende elementen ingevuld:
- Procesmanagement (o.a. voorzitterschap)
- Timing. In principe is elke themagroep tijdelijk i.f.v. de doelstellingen. Er moet een reden zijn om te verlengen
- Samenstelling van de themagroep: alle relevante actoren worden betrokken (ervaringsdeskundigen, familie en naasten, beleid en praktijk) op basis van de relevantie voor het thema.
- Schaalgrootte (regio)
- Output
Binnen GGZ-netwerk SaRA zetten we in op een duidelijk communicatiebeleid: vlakke structuur, openbaarheid van verslaggeving, huisstijl en inzet op breed draagvlak.